Takläggare

Anlita oss för ditt nya tak

TAKLÄGGARE

VÅRA TAKLÄGGARE BEHÄRSKAR MÅNGA MATERIAL

Vi lägger tak i ett flertal kvalitativa material. Här berättar vi lite mer om de olika tak som våra professionella takläggare kan installera på ditt hus.

plåttak

Tegel

Lertegel är ett naturmaterial som har en lång historia i Sverige och alltid är populärt. Det är ett levande material som med årens påverkan av väder och vind anpassar sig till taket och får en vacker patina. Traditionellt lertegel har inget begränsat ytskikt. Tegel är mycket tåligt och livskraftigt, det enda som begränsar dess livslängd är frostsprängningar och sprickor som orsakas av vädrets påverkan. Tegel är mycket användbart och passar lika bra för renovering som för nybyggnationer.

Betong

Takpannor i betong är en annan typ av tak som passar utmärkt i Skandinaviskt klimat. Betongpannor passar bra på både gamla och modernare hustyper. De är tåliga, flexibla och går att variera. Det finns idag ett brett utbud av färger och ytbehandlingar. Betongpannor håller bra i hanteringen och går att gå på både under och efter läggningen. Den isolerar bra mot yttre påfrestningar. På ett betongtegeltak kan du få 40 års vattentät-garanti. En klar fördel med betong är att det är ett förhållandevis billigt material som ändå ger det där lilla extra - både estetisk (finns som en- och tvåkupigt och plant samt i alla tänkbara färger) och funktionellt - betongplattor är täta och stabila.

Takpapp

Detta takmaterial är idealt för platta och lätt lutande tak. Det är dessutom tätt och hindrar läckor, tack vare att man svetsar pappens skarvar. Dagens papptak tål det mesta och är beständiga mot UV-strålning och klarar de mest skiftande klimat och väderförhållanden. Dessutom är dagens papptak skifferbelagda, vilket ger ett modernt och elegant intryck. Den lätta vikten gör att husets konstruktion inte påverkas negativt. Var emellertid medveten om att det är en skillnad på underlagspapp och på takpapp gällande priset och att både dessa kommer att behövas för ett fullgott resultat. Gällande priset: det är en billig lösning som ger ett väldigt bra skydd och detta utan att påverka husets estetik och utseende.

Plåt

Vi är experter på alla typer av plåtdetaljer och kan skräddarsy lösningar för ditt tak. Det gör vi i samband med en takläggning eller som en separat tjänst som du kan anlita oss för. Din skorsten kanske har börjat rosta, din nockplåt börjat ta in vatten eller också så har dina vindskivor börjat tappa glansen? Vi hjälper dig gärna. En annan detalj gällande plåt som vi gärna hjälper dig med handlar om målning. Plåttaksmålning är en prisvärd metod som förhindrar korrosion och som samtidig förvandlar ett slitet och åtgånget tak till ett nytt sådant. Vi hjälper dig gärna med att måla ditt plåttak och vi gör detta med samma noggrannhet och professionalism som med alla andra tjänster vi erbjuder.

Vänd dig till oss för alla typer av tak!