Takläggare

Anlita oss för ditt nya tak | 0700-27 37 87

TAKLÄGGARE

VÅRA TAKLÄGGARE BEHÄRSKAR MÅNGA MATERIAL

Vi lägger tak i ett flertal kvalitativa material. Här berättar vi lite mer om de olika tak som våra superprofessionella takläggare kan installera på ditt hus.

plåttak

Tegel

Lertegel är ett naturmaterial som har en lång historia i Sverige och alltid är populärt. Det är ett levande material som med årens påverkan av väder och vind anpassar sig till taket och får en vacker patina. Traditionellt lertegel har inget begränsat ytskikt. Tegel är mycket tåligt och livskraftigt, det enda som begränsar dess livslängd är frostsprängningar och sprickor som orsakas av vädrets påverkan. Tegel är mycket användbart och passar lika bra för renovering som för nybyggnationer.

Betong

Takpannor i betong är en annan typ av tak som passar utmärkt i Skandinaviskt klimat. Betongpannor passar bra på både gamla och modernare hustyper. De är tåliga, flexibla och går att variera. Det finns idag ett brett utbud av färger och ytbehandlingar. Betongtegel håller bra i hanteringen och går att gå på både under och efter läggningen. Den isolerar bra mot yttre påfrestningar. På ett betongtegeltak kan du ofta få 30 års garanti.

Shingel

Shingel är ett annat tåligt takmaterial som håller i decennier. Shingel har flera fördelar: det är lätt att lägga, elegant och fördelaktigt ur ekonomisk synvinkel.

Shingelns färg och struktur varierar med ytbeläggningen. Man kan välja enfärgad eller melerad färg och slät eller ruff yta. Svart och grå i varierande skalor är vanligast, men detta lättinstallerade tak går också att få i blåa och gröna toner, samt även tegelliknande kulörer.

Ytpapp

Detta takmaterial är idealt för platta och lätt lutande tak. Det är dessutom tätt och hindrar läckor, tack vare att man svetsar pappens skarvar. Dagens papptak tål det mesta och är beständiga mot UV-strålning och klarar de mest skiftande klimat och väderförhållanden. Dessutom är dagens papptak skifferbelagda, vilket ger ett modernt och elegant intryck.

Plåt

Vi lägger två typer av plåttak, profilerad och falsad. Den profilerade plåten kommer i färdiga sektioner och fästs med skruv.

Den handfalsadel plåten är ett klassiskt takmaterial som tål det mesta och har lång livslängd. Idag är det vanligast med så kallad bandtäckning, då plåten levereras  hela band och monteras från takfot till nock. Denna metod kan användas på alla typer av byggnader.

Plåttak ger stora möjligheter till variation. Det går att få i många olika kulörer och passar dessutom ofta bra att kombinera med exempelvis betong och tegel.

Vänd dig till oss för alla typer av tak!